Thursday, February 25, 2010

"Kulluna Fida Ka Ya Rasulullah"

Umum mengetahui bahawa,setiap bulan Rabiulawal iaitu tarikh 12 Rabiulawal dimana-mana seluruh pelusuk bumi ini mengingati kelahiran junjungan mulia yang banyak berjasa pada umat islam..Siapa lagi kalau bukan kekasih ALLAH S.W.T,Nabi Muhammad S.A.W.jasa baginda tiada tandingan di dunia ini..Rasa kasih Rasulullah kepada umatnya tidak pernah akan mati sehingga saat menghembuskan nafas terakhir..

tapi kita?apa yang kita perbuat pada islam?apa wasiat-wasiat Rasulullah yang kita telah buat dan laksana kan sepanjang umur kehidupan kita?..

oleh itu marilah kita mengenang kembali perjuangan Rasulullah S.A.W dan mengikut jejak baginda dalam menegakkan syiar islam..


berarak sempena bulan maulid bukan kewajipan,bukan ada dalam kitab muktabar mana sekalipun..apa guna kita berarak,tapi hati ini masih tidak melkukan satu apa pun sunnah,perjuangan manusia mulia ini..daripada kita sibuk mempertikaikan lim guan eng tak buat perarakan maulid nabi,baik kita memperkuat,tanamkan i'tiqad dalam hati bahawa kita akan meneruskan perjuangan Rasulullah S.A.W yang mulia ini..


"Kulluna Fida Ka Ya Rasulullah"


No comments:

Post a Comment